Thursday

Sungguh, Ramadhan Itu Bulan Berkat!

Salam Ramadhan al-mubarak buat semua UTC, Pelanggan2 yang dihormati dan pembaca2 blog saya yang dikasihi selalu.. Moga sentiasa dalam rahmat Ilahi..
Alhamdulillah.. sedar tak sedar kita sudah berada dalam bulan Ramadhan yang amat kita nanti2kan sekian lama.. Syukur yang tak terhingga masih diizinkan bernafas hingga ke hari ini...

Sesungguhnya Ramadhan itu memang penuh dengan barokah.. Setiap tahun, pasti ada sahaja keajaiban Ramadhan yang saya alami.. Just like a miracle, Allah always listen to my du'a especially in Ramadhan! Whatever I ask him this month, He will straight away respond to me..

Benarlah ayat2 nya yang cukup indah sekali disusun selepas ayat-ayat perintah berpuasa di bulan Ramadhan (Al-Baqarah,2:183-185)..

Tidak perlulah saya nyatakan di sini perkara2 peribadi yang sangat menyentuh hati saya setiap kali Ramadhan setiap tahun tatkala saya berdoa padanya. terlalu banyak yang dimakbulkan dan ianya sangatlah di luar sangkaan.

Begitu juga dengan bisnes saya, alhamdulillah Allah kurniakan lagi keberkatan itu untuk saya pada kali ini..
Saya tidak terlalu agresif dengan bisnes saya terutamanya ketika bulan ibadah ini, namun di saat inilah talian telefon saya tidak henti-henti dengan panggilan2 pelanggan yang baru mahupun yang lama.

Alhamdulillah rezeki bertambah2.. Prospek yang sudah sekian lama saya follow up juga, tatkala inilah hatinya dibuka oleh Allah.. Saya sangat bersyukur yang tidak terhingga. Saya pasti anda juga tentu mengalami perkara yang sama di bulan rahmat ini. Marilah kita sama-sama panjatkan kesyukuran padanya, Terima Kasih Ya Allah! :') 

p/s: terima kasih juga buat pelabur2 & ejen2 yang telah menceriakan hari saya! ;)

No comments:

Post a Comment